Rechten en Plichten voor Robots

BURGER ZE IN VOOR HET TE LAAT IS!
Home | Het boek | De auteur | Gratis Video | Overige Publicaties | Begrippen | Bestellen | Contact |

Technologische SingulariteitDe Technologische Singulariteit (TS) is de veronderstelde komst van bovenmenselijke machine-intelligentie op een punt niet al te ver in de toekomst. Omdat de capaciteiten en de strekking van dergelijke machine-intelligentie voor mensen per definitie niet te bevatten zijn, wordt het verschijnen van een technologische singulariteit door ingewijden ook gezien als een intellectuele horizon. In die zin dat over de periode na de technologische singulariteit niets meer voorspeld of begrepen kan worden.

Aanhangers van de Technologische Singulariteit spreken vaak van een “explosie van intelligentie”. Ze voorzien een tijdperk waarin superintelligente machines, of hybride mens-machines, in hoog tempo achtereenvolgende generaties van steeds krachtiger breinen ontwerpen.

Technologische Singulariteit: geesteskind van Vernor Vinge

Het begrip Technologische Singulariteit is bedacht door science fiction-schrijver Vernor Vinge. Hij gebruikte het begrip in de titel van zijn essay “The Coming Technological Singularity: How to survice the Post Human Era” uit 1993.

Met het begrip Technologische Singulariteit trekt Vinge impliciet een parallel met het wiskundige begrip singulariteit.

Technologische Singulariteit: prominente aanhangers

Tot de prominente aanhangers van de Technologische Singulariteit behoren Bill Joy, een van de oprichters van het Amerikaanse bedrijf Sun Microsystems, Raymond Kurzweil, een bijzondere uitvinder en ondernemer en Bruce Sterling, een andere science fiction-schrijver.

Technologische Singulariteit en menselijke beschaving

Sommigen denken dat de komst van een Technologische Singulariteit leidt tot de ondergang van de menselijke beschaving.

Technologische Singulariteit en het boek Rechten en Plichten voor Robots

In het boek Rechten en Plichten voor Robots wordt betoogd dat de maatschappij binnen niet al te lange tijd aan de komst van lerende machines moet worden aangepast. Zo zal een speciale wet of kaderwet moeten worden ontworpen die tot doel heeft de komst van autonome intelligente machines te kanaliseren. Auteur Henny van der Pluijm noemt deze wet de "Wet op de Algoritmen" of "Algoritmenwet".


Copyright (c) 2013-2017 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.
BOEK RECHTEN EN PLICHTEN VOOR ROBOTS


HET BELANGRIJKSTE THEMA VAN DE 21e EEUW

Boek Rechten en plichten voor robots

27,95

eBoek: 15,95

NIEUWSBRIEF

Rechten en Plichten voor Robots

Meld je aan om op de hoogte te blijven!

Naam:
Email: *

Je kunt je altijd afmelden

N.B: In verband met probleemloze ontvangst, bij voorkeur GEEN GMAIL-adres