Rechten en Plichten voor Robots

BURGER ZE IN VOOR HET TE LAAT IS!
Home | Het boek | De auteur | Gratis Video | Overige Publicaties | Begrippen | Bestellen | Contact |

Raymond KurzweilRaymond Kurzweil is een van de vaandeldragers van kunstmatige intelligentie en van de Technological Singularity (Technologische Singulariteit).

Kurzweil deed al op jonge leeftijd van zich spreken toen hij in de jaren '60 als tiener een prijs won met een computer die muziek maakte in de stijl van Bach of Mozart. Toen hij in 1968 aan het MIT ging studeren, bouwde hij een computerprogramma dat studenten aan hun toekomstige school koppelde aan de hand van een lijst van 200 vragen.

Raymond Kurzweil's eerste stap in de wereld van kunstmatige intelligentie bestond uit een programma dat patronen kon herkennen in teksten. Met zijn bedrijf Kurzweil Computer Products werd hij een pionier op het gebied van optische karakterherkenning (OCR).


Raymond Kurzweil: uitvinder flatbedscanner en synthesizer

In de jaren '70 ontwikkelde Kurzweil de eerste flatbedscanner en enkele jaren later de eerste synthesizer die met grote precisie allerlei akoestische instrumenten kon nabootsen. De volgende stap was die van spraakherkenning.

Raymond Kurzweil: The Law of Accelerating Returns

In het kader van zijn onderzoek naar de evolutie van de technologie schreef Kurzweil in 2001 het essay "The law of accelerating returns" (De wet van versnellende opbrengsten). Deze behelst een veralgemenisering van de Wet van Moore, die neerkomt op een exponentiele toename van de kracht van computers tegen dezelfde prijs.

Raymond Kurzweil: Technological Singularity

Na de eeuwwisseling werd Raymond Kurzweil een van de belangrijkste vaandeldragers van de Technological Singularity. Hij schreef onder andere de boeken "Tha Age of Spiritual Machines", "The Singularity is near" en "Fantastic Voyage: Live Long enough to live forever".

Kurzweil gelooft dat rond 2050 de "intelligentie" van computers die van mensen zal overstijgen. Ook gelooft hij dat mensen onsterfelijk zullen worden door de voortschreiding van de medische kennis.
Copyright (c) 2013-2017 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.
BOEK RECHTEN EN PLICHTEN VOOR ROBOTS


HET BELANGRIJKSTE THEMA VAN DE 21e EEUW

Boek Rechten en plichten voor robots

27,95

eBoek: 15,95

NIEUWSBRIEF

Rechten en Plichten voor Robots

Meld je aan om op de hoogte te blijven!

Naam:
Email: *

Je kunt je altijd afmelden

N.B: In verband met probleemloze ontvangst, bij voorkeur GEEN GMAIL-adres